Razvoj in uporaba ajdovih kalic v Koreji

Avtorji

  • Min Ook Park Department of Agro-Industry, Kangwon National University, Chuncheon, 24341, Korea
  • Hi Jin Kim Korea Buckwheat Research Institute, Chuncheon, 24261, Korea
  • Ik Young Choi Department of Agro-Industry, Kangwon National University, Chuncheon, 24341, Korea
  • Cheol Ho Park Korea Buckwheat Research Institute, Chuncheon, 24261, Korea

DOI:

https://doi.org/10.3986/fag0025

Ključne besede:

Common buckwheat, buckwheat sprouts, sprout dishes

Povzetek

V delu je prikazan razvoj uporabe ajdovih kalic v Koreji, tako z vidika industrijske priprave kot tudi pridobivanjakalic v domačem okolju. Možnosti industrijske pridelave so omejene glede na majhno povpraševanje po takih izdelkih na tržišču. Pridobivanje ajdovih kalic v gospodinjstvih je priporočeno z vidika ohranjanja zdravja. Opravili so več vrst raziskav ajdovih kalic, na primer analize sestavin, biotsko aktivnost, uporabe pri predelavi živil, kreativni kulinariki itd. Raziskave in širjenje znanja o preventivnih vplivih ajdovih kalic glede kroničnih bolezni so potrebne za napredek v industrijski uporabi ajde, kot za širjenje sortimenta in ponudbe izdelkov iz ajdovih kalic.

Objavljeno

2022-04-19

Številka

Rubrike

Articles